Man Utd.........

Nähedu Van Gaal. Vissa saker och drag du gör stöttar jag till hundra. Är ett stort fan av att du tränar spelarna riktigt hårt (och smart) och att vi på så vis känner av effekten av riktigt fysiskt starka spelare, främst en bit in i säsongen. Till en början gav det skador men på sikt är det det enda rätta. Detta är långsiktigt och mer än rätt.

Nu till det kortsiktiga, mer märkliga dragen. Många spelare har skickats iväg, däribland Januzaj, vilket jag inte förstår alls. Hur som helst har startelvan nu sett i princip likadan ut sista tio matcherna. Depay, Rooney, Mata, och nu också Martial startar hela tiden. Visst, roligt när de levererar men inte lika roligt när de upplevs bekväma. I går mot Arsenal var det uppenbart, men även tidigare har inte minst Depay knappast varit den hungriga spelare vi vill se. Vilja slår klass och spelarna som startar måste vara taggade. Sir Alex var alltid noggrann med att spela runt på 18-20 spelare. Sällan startade samma elva, spelidén var densamma, spelarna var inte några stjärnor alltid, men motivationen var det inget fel på. Inte sällan avgjordes matcherna i mitten på andra då klassspelare kunde bytas in, som startar på bänken. Känslan igår, mot Arsenal, när spelet inte funkade, och kvalitet behövdes, var inte direkt hoppfull när bänken ser ut som det gör. Precis där vill jag ha en hungrig Depay, kanske en övertänd Rooney osv...

Som sagt Van Gaal, inte smart att bygga en stark elva som alltid spelar, bygg större och skapa en grupp på 20 spelare som tillsammans vet vad som gäller och kan alternera hem titlarna igen. Tunna trupper ser jag hellre (som vanligt) hos konkurrenterna så de inte håller säsongen ut.

0 kommentarer